ISSA aastakonverents

8-12. oktoobril toimus Ungaris Budapestis Hea Alguse rahvusvahelise ĂŒhenduse 9-s aastakonverents teemal Active Citizenship: Democratic Practices in Education.
Konverentsi korraldajaks oli ISSA – International Step by Sep Association, mis ĂŒhendab 30 riigi haridusprogramme. Osalejaid oli kokku 330: varase lapseea spetsialistid, uurijad, poliitikud, Ă”petajad ja Ă€rimehed ning erinevate organisatsioonide aktivistid ĂŒle maailma rohkem kui 70 riigist. Neid kĂ”iki ĂŒhendas soov saada osa rahvusvahelisel koostööl pĂ”hinevatest hariduskogemustest demokraatia vallas. MTÜ Hea Algus esindajateks olid konverentsil tegevjuht Liivi TĂŒrbsal ja pereprogrammi juht Gerda Sillaste.
ISSA-t konverentsi pĂ”hikorraldajana toetasid koostööpartnerid UNICEF, World Forum Foundation, Open Society Institute, Children in Europe, The Roma Education, Early Years ja Consultative Group on Early Childhood Care and Education. Nende organisatsioonide kaasabil kujunes konverentsist ĂŒle aastate sisukaim ISSA ĂŒritus, kus ĂŒhe pĂ”hiettekandjana astus ĂŒles ka LĂ€ti Vabariigi haridusminister Prof. Dr.Tatjana Koke.
Konverentsi eelĂŒritusena leidis aset ISSA liikmesriikide esindajate (Council Members) nĂ”upidamine, kus kinnitati 2007. majandusaasta aruanne ning valiti ISSA 2010. aasta President, kelleks sai proua Siobhan Fitzpatrick Inglismaalt organisatsioonist EarlyYears- The Organisation for Young Children.
KÔik osalejad said kutse jÀrgmisele konverentsile Seeds of Change, mis tÀhistab ISSA tegevuse 10. aastapÀeva ja toimub 14.-16. oktoobril 2009 Rumeenias, Bukarestis

TĂ€psemalt loe konverentsist ISSA kodulehekĂŒljelt www.issa.nl   Valminud on ka ISSA aastaaruanne, kus on juttu ka Eestist. Sellega on vĂ”imalik tutvuda Hea Alguse ajaveebis.