ISSA juubeliaasta konverents

14.-17. oktoobril toimus Rumeenias Bukarestis¬†Hea Alguse rahvusvahelise √ľhenduse 10. aastakonverents teemal Seeds of Change: Effective Investments in Early Childhood for Enduring Social Progress.¬†
Konverentsi korraldajaks oli ISSA – International Step by Sep Association, mis √ľhendab 29 riigi haridusprogramme. Osalejaid oli ~200: varase lapseea spetsialistid, uurijad, poliitikud, √Ķpetajad, haridusjuhid¬†ning erinevate organisatsioonide esindajad √ľle maailma 50riigist. Eesti esindajateks konverentsil olid Ene Tomberg Tallinna Linnavalitsuse Sotsiaal-ja Tervishoiuosakonnast, Tiiu Tammem√§e Tallinna √úlikoolist; Meeli Pandis SOS Kinderdorf International Continental Branch Office CEE/ CIS/ Baltics esindajana ning Liivi T√ľrbsal ja Gerda Sillaste MT√ú Hea Algus esindajatena.
ISSA-t konverentsi p√Ķhikorraldajana toetasid mitmed koost√∂√∂partnerid: UNICEF, World Forum Foundation, Open Society Institute, Children in Europe,¬†Early Years ja Consultative Group on Early Childhood Care and Education.
Peaesinejate hulgas oli seekord rohkesti maailmatasemel teadlasi:
·        Peter Moss, Professor of Early Childhood Provision, Institute of Education, University of London
·        Nathan A. Fox, Distinguished Professor, Department of Human Development, University of Maryland
·        John Bennett, Visiting Research Fellow, Thomas Coram Research Unit, Institute of Education; Former UNESCO and OECD early childhood policy analyst
·        Ene Tomberg, Tallinna Sotsiaal- ja Tervishoiuameti juhataja asetäitja ja osakonna juhataja
Lisaks peaesinejatele oli t√∂√∂tubades -kokku 24, v√Ķimalik osa saada paljude erinevate riikide hariduselust.¬†Eesti esindaja Tiiu Tammem√§e ettekanne puudutas Eesti lasteaialaste keele ja k√Ķne arengut.
Konverentsi ¬†j√§rel√ľritusena leidis aset ISSA liikmesriikide esindajate (Council Members) n√Ķupidamine, kus kinnitati 2008. majandusaasta aruanne ning valiti ISSA 2011. aasta President, kelleks sai h√§rra Mark Ginsberg organisatsiooni NAYEC (National Association for the Education of Young Children in the United States) tegevdirektor.
T√§psemalt loe konverentsist ISSA kodulehek√ľljelt www.issa.nl