VÔrgu seminar Tallinnas

26. novembril 2009.a. toimus Tallinna Hea Alguse vĂ”rgu seminar – nĂ”upidamine.

KokkuvÔte.

PĂ€evakorras oli:

  1. Hea Alguse 15. aastapÀeva piirkonnapÀevad maakondades
  2. tÀiendkoolituste olukord riigis
  3. 21. sajandi kompetentne Ôpetaja
  4. Hea Alguse 15. aastapÀeva loovtööde konkurss
  5. jooksvad kĂŒsimused

Elav arutelu toimus seoses HA 15-aastapĂ€evaga. Heaks vormiks seda tĂ€histada on kokku kutsuda Hea Alguse rĂŒhmade Ă”petajad piirkondlikule HA pĂ€evale, mis siiani on erinevates maakondades vĂ€ga hĂ€sti lĂ€inud. Leppisime kokku piirkonnapĂ€eva osas Piret Kukega , kes on HA eestvedajaks Raplamaal MĂ€rjamaa lasteaias Midrimaa. Tallinna HA piirkonnapĂ€eva korraldamine vajab veel mĂ”tlemisaega ja lĂ€birÀÀkimiste toimumist.

MÔneti nÔutust on tekitanud Tallinna linnavalitsuse kÀskkirjad tasuliste koolituste keelamise kohta. Teatavasti on meil koolitusturg rajatud tasulistele kursustele. Ei ole kuulda tasuta kursustest, kui need on mÔne projekti raames, siis on ju ka projekti raha olemas.
Hea Alguse rĂŒhmad ja lasteaiad on rÔÔmsad uue Ă”ppekava ĂŒle, selle rakendamine ei ole raske, kuna aastaid on lapsekeskne metoodika juba kasutusel.
Hea Alguse Koolituskeskusel on kavas 160- tunnine kursus: Lapsekeskne metoodika lasteaias 18 – 19. veebruaril Tartus ja 4. -5. mĂ€rtsil 2010 Tallinnas. Hea Aguse Koolituskeskuse tĂ€ielik koolituskava 2010 -ks aastaks jĂ”uab lĂ€hiajal meie kodulehele.

Arutati ka Tallinna Hea Alguse esinduse kolimisega seotud kĂŒsimusi, uue asukoha valimine toimub lĂ€hiajal, siis teatame ka uue aadressi.
Kutsume kĂ”iki lapsevanemaid ja Ă”petajaidÂ ĂŒhinema meie jĂ”ulusoovitusega: Igale lapsele jĂ”uluks raamat! Pakume jĂ€rgmisi raamatuid: “Pimedus” 25.-kr.; “LĂ€hme tööle” 25. -kr.; “Murbi ja Paliina” 40.-kr. Raamatuid saab tellida ja kĂ€tte Tallinna esindusest Endla 4. VĂ”tke ĂŒhendust: tallinn@heaalgus.ee vĂ”i helistage 56603298 ( Tiina Perovskaja).
Kuulutame vÀlja 15. aastapÀeva puhul loovtööde konkursi kÔigile praegustele ja endistele Hea Alguse lastele ja Ôpetajatele.